flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Добропільському міськрайонному суді Донецької області відбувся семінар щодо реалізації пробаційних програм

27 грудня 2019, 08:09

            24 грудня відбулася робоча зустріч за участі суддів Добропільського міськрайонного суду Донецької області та представників Добропільського відділу пробації на якій обговорювалися питання, які виникають під час виконання вироків суду щодо осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням та на яких покладено обов’язок відповідно до частини 3 статті 76 Кримінального кодексу України, а саме виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою.

            Заступник начальника відділу пробації довела до відома присутніх завдання реалізації пробаційних програм та відповідальність  засуджених за невиконання або порушення суб’єктом пробації вимог реалізації пробаційної програми.

            Учасникам зустрічі було доведено до відома, що наразі затверджено 4 види пробаційних програм, які можуть бути застосовані до звільнених від відбування покарання з випробуванням. А також, надані для ознайомлення робочі зошити та методичні матеріали для реалізації цих програм.

            Крім цього, під час зустрічі обговорювалися питання, які виникають під час виконання судових рішень, зокрема щодо ухвал суду про складання досудових доповідей відносно обвинувачених.